Günümüzde,
özellikle gıda güvenliği alanındaki bilincin artması ile sürekli büyüyen bir
sektör olan tarım sektöründe organik ya da sağlıklı olarak adlandırılan gıdalar
her geçen gün yaygınlaşmakta ve toplumların bilgi düzeyindeki artışa paralel
olarak artan talep ile farklı beklentilere cevap verebilecek uzun vadeli
sürdürülebilir yaklaşımların öne çıktığı bir sektör haline gelmektedir. Bu
kapsamda organik tarım konusunda eğitim almış nitelikli elemanlara duyulan
talep her geçen gün artmaktadır. Programdan mezun
olan öğrenciler, organik tarım ürünleri yetiştirebileceği ve yetiştiricilik
yapan özel ve devlet kurumlarında tekniker olarak çalışabilecekleri gibi, DGS
ile Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması,
Tarla Bitkileri, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği lisans programlarına
geçiş yapabilmektedir